Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u subotu, 28.10.2017. je bila u posjeti dolini Neretve, te Gradu Pločama gdje se sastala s gradonačelnikom Mišom Krstičevićem i njegovim zamjenicima Zoranom Majstrovićem i Ivanom Marevićem te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Ploča Nikom Orepićem.

Prije toga se u prostorijama Luke Ploče sastala s ravnateljem Lučke uprave Tomislavom Baturom i predsjednikom uprave „Luka Ploče d.d.“ Ivanom Pavlovićem.

Na sastanku je pretežno bilo riječi o završetku izgradnje Koridora Vc jer iako hrvatska luka, od iznimne je važnosti za gospodarstvo susjedne Bosne i Hercegovine, a dovršetkom Koridora Vc Luka Ploče d.d. će, zajedno s cijelom dolinom Neretve, svoje poslovanje dodatno proširiti i na ostale zemlje zapadne i srednje Europe.

Nakon toga je u gradskoj upravi u Uredu gradonačelnika Predsjednici prezentiran projekt “Luka nautičkog turizma (marina u Pločama)”, a sa svojim je domaćinima i obišla lokalitet planirane izgradnje luke nautičkog turizma u Pločama.

Gradonačelnik je tom prilikom izjavio “da nam treba biti čast što je institucija predsjednice posjetila naš Grad.”

Također je i izjavio da su odlično iskoristili trenutak da prezentiraju predsjednici jedan od kapitalnijih projekata u Gradu Pločama, a to je izgradnja „Luke nautičkog turizma“.

– Taj projekt je u Gradu Pločama definitivno moguć, prezentirali smo do koje je razine on pripremljen i u kojoj je fazi, također pitali smo predsjednicu koliko može pomoći u svom diplomatskom dijelu posla Pločama i samome razvoju projekta, istaknuo je Krstičević.