Mišo Krstičević

Mišo Krstičević doktor je medicine sa završenim Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Splitu. Zaposlen je u KBC-u Split na mjestu specijalizanta ortopedije i traumatologije. Dobitnik je dekanove nagrade Medicinskog fakulteta u Splitu 2011. godine.

Ja sam prije svega Pločanin

Potječe iz ugledne obitelji, Pločanima poznate ponajprije kroz sportsku prizmu i sugrađanima je poznatiji kao mladi sportaš i kirurg, nego političar jer je godinama igrao za NK Jadran.

“Za politički me angažman isključivo motivirala ta podijeljenost društva na podobne i podređene. Od početka sam zazirao od elitizma i nepotizma koje vodi društvo kroz proces negativne selekcije, a za rezultat imamo da na ključnim mjestima koja su važna za funkcioniranje društva, sjede ljudi koji su sposobnošću i moralom nedorasli svojoj funkciji. U trenutcima nakon zadnjih izbora, kada je oporba u gradu ostala bez lidera, u meni se pojavila obveza, tj. poziv da se aktivnije uključim u politiku”.

Svoju ideologiju bazira isključivo na ljudskosti i smatra da svatko koga za politiku ne motivira isključivo dužnost, odgovornost i čast, ne može građanima i politici dati najbolje od sebe. Političar ne smije ni u jednom trenutku razmišljati o svojoj političkoj opstojnosti, a na štetu napretka, promjena i građana.

Za svoj rad na mjestu gradonačelnika Grada Ploča odrekao se bilo kakve naknade.

Pratite gradonačelnika na Facebooku