U sklopu projekta  ,,Digitalizacija poslovanje gradske uprave i uspostava lokalne riznice Grada Ploča”, nabavljena je aplikacija za sustav lokalne riznice Grada Ploča. Ovom aplikacijom uvodi se sustav rizničnog poslovanja na razini proračuna i proračunskih korisnika Grada Ploča. Uspostava Riznice uvodit će se u tri faze te je trenutno završila prva faza. Završetak druge faze predviđen je 1. siječnja 2025. godine, dok je planirani rok uvođenja potpunog sustava Riznice 1. siječnja 2026. godine.

Jedinstvenom aplikacijom osigurava se objedinjavanje svih poslova i transakcija u informacijskom i upravljačkom smislu te se povećava razina kontrole nad trošenjem proračunskih sredstava s naglaskom na transparentnost podataka.

Završetkom prve faze uspostave lokalne riznice Grada Ploča, uspješno je završen projekt ,,Digitalizacija poslovanje gradske uprave i uspostava lokalne riznice Grada Ploča”. Projekt je prijavljen u sklopu Javnog poziva za poticanje razvoja i pametnih održivih rješenja kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U sklopu projekta uspostavljena je riznica Grada Ploča i nabavljeno je 17 prijenosnih računala za Gradsko vijeće čime se doprinijelo digitalizaciji sjednica gradskog vijeća te su se unaprijedili i ubrzali poslovni procesi. Ukupna vrijednost projekta iznosi: 60.840,63 EUR, a intenzitet sufinanciranja (FZOEU) je 24.336,25 EUR.