Grad Ploče je kao korisnik bespovratnih sredstava i partner na projektu Udruga dijabetičara „Slatki“ održali su Početnu konferenciju projekta „Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja“  kodne oznake UP.02.2.1.08.0209., dana 27. svibnja 2022. godine u Pučkom otvorenom učilištu. 

Projekt je financiran u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 372.958,51 kn u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna 15 %.

Uvodnu riječ je imala Ivanka Pažin, pomoćnica pročelnika za projekte, dok je ciljeve projekta predstavio Ivan Jerković, voditelj projekta.

Mia Gašpar i Petar Družijanić kineziolozi, predstavili su projektne aktivnosti.

Projekt je orijentiran na osnovnoškolsku djecu radi stvaranja zdravih navika, prvenstveno djece koja nisu uključena u redovita vježbanja u lokalnim klubovima, te za populaciju stariju od 65 godina, budući da je riječ o osobama s višestrukim dijagnozama.

Ono što je posebno važno istaknuti u ovom projektu su kontinuirani treninzi u periodu od šesnaest mjeseci, deset radionica pravilne prehrane, od kojih će tri biti za djecu, a sedam za građane, te dvanaest predavanja pravilnog disanja.