Grad Ploče je u suradnji s Dječjim vrtićem Ploče, dana 23. svibnja 2022. godine organizirao izlet Promatračnici na Baćinskim jezerima. 

U okviru izleta djeca predškolskog uzrasta upoznata su s krajem u kojem žive kao i s bogatom prirodnom baštinom koju trebaju čuvati i njegovati.

Promatračnica za bioraznolikost, koja je izgrađena i opremljena bogatim sadržajem u okviru projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, osmišljena je na način da, širokim spektrom edukativnih elemenata, pruži informacije koje će svim uzrastima, s naglaskom na najmlađe, dodatno približiti ljepote i biološko značenje Baćinskih jezera. 

Djecu je kroz zanimljivo predavanje i sadržaj promatračnice provela Ana Tutavac iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. 

Posjet Promatračnici povezao se s projektima „Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja“  i „Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima II“ čime se na zanimljiv način obogatio sadržaj namijenjen najmlađim građanima grada Ploča.

Edukativni izlet završio je sa sportskim aktivnostima i malim pripremama za vrtićku olimpijadu na kojoj će djeca sudjelovati 10. lipnja 2022. godine na Pelješcu.