S današnjim danom završava terenski posjet znanstvenika s dvije znanstveno-istraživačke institucije, Institut Ruđer Bošković iz Zagreba i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Znanstvenici su tijekom ovog tjedna izlazili na teren s ciljem provođenja projektnih aktivnosti u suradnji s predstavnicima lokalnih ribara: Andrija Sršen, Ante Kapović, Miroslav Dugandžić i Goran Štrbić.

Aktivnosti koje su se provodile tiču se stanja populacije jegulja u Neretvi, procjene stanja okoliša i analize mogućnosti unapređenja sigurnosti i kvalitete.

Pozivamo Vas da poslušate radio emisiju na Radio-postaji Ploče koja će se emitirati 27. 01. (srijeda) u 11:15 sati te repriza u 17:00 sati isti dan s gostima: voditeljicom projekta Elizabeta Kužet, članom projektnog tima Neven Batinović, voditeljem projekta za Institut Ruđer Bošković dr. sc. Damir Kapetanović, višom znanstvenom suradnicom dr.sc. Vlatka Filipović-Marijić te voditeljicom projekta za Agronomski fakultet izv. Prof. dr. sc. Ana Gavrilović.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo u iznosu od 2.919.828,41 kn.

Sadržaj ove najave isključiva je odgovornost Grada Ploča.