U sklopu projekta „Zaželi danas za bolje sutra-Grad Ploče“ uspješno je završeno obrazovanje žena za ECDL specijalisticu koje je u Pločama provelo Pučko otvoreno učilište Algebra iz Zagreba. Provedbom programa obrazovanja verificiranih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje se upisuje u e-radnu knjižicu, 20 žena steklo je nova znanja i vještine čime se postiglo unaprjeđenje i osnaživanje radnog potencijala u smislu jačanja kompetencija, vještina, te motiviranosti za ponovni ulazak na tržište rada nakon završetka projekta.

Obrazovanje je u potpunosti financirano iz projekta Zaželi, sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ženama su uvjerenja o usavršavanju uručena pojedinačno.

Grad Ploče provodi projekt „Zaželi danas za bolje sutra-Grad Ploče“ koji je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice.

U projektu je zaposleno 20 žena pripadnica ciljnih skupina s područja Grada Ploča kako bi doprinijele prevenciji prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba, socijalizaciji, olakšanju života krajnjih korisnika u njihovim domaćinstvima, te poboljšanju života u lokalnoj zajednici.

Ukupna vrijednost projekta je 4.067.667,47 kn i financiran je 85 % sredstvima Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima Državnog proračuna RH. Razdoblje provedbe projekta je od 27.rujna 2018. do 27.ožujka 2021. godine.