Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još deset slučajeva zaraze novim koronavirusom na području Grada.

Devet infektiranih osoba su korisnici privatnog Doma za starije osobe u Pločama, dok je jedna djelatnica. U Domu je ukupno bilo smješteno 12 korisnika i 11 je pozitivno na COVID-19, a zaražene su i 3 od 6 djelatnica, među kojima je i vlasnica Doma. Rezultate testiranja za 1 korisnika i 3 djelatnice očekujemo uskoro.

Korisnici Doma raspoređeni su u OB Dubrovnik i Studentski dom u Dubrovniku. Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima te im je određena mjera samoizolacije.

Još jednom apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847.

Skip to content