Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još četiri slučaja zaraze novim koronavirusom na području Grada. Potvrđena je zaraza kod jednog korisnika i dvoje djelatnika Doma za starije osobe te još jedne osobe, nevezane uz Dom.

U Domu za starije osobe je zaraženo svih 12 štićenika te 5 od 6 djelatnika, dok se rezultat testa za šestog djelatnika još uvijek očekuje.

Stručne službe su već kontaktirale sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima te im je određena mjera samoizolacije.

Na području Grada Ploča tako imamo ukupno 24 oboljele osobe, od kojih je 17 štićenika i djelatnika Doma za starije osobe.

Ponovo apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847.

Skip to content