U sklopu projekta „ZAŽELI danas za bolje sutra-Grad Ploče“ u Pločama su danas podijeljeni bicikli za 20 žena koje su zaposlene u projektu na poslovima skrbi za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju na području Grada Ploča.

Bicikli će ženama poslužiti kao prijevozno sredstvo kojim će iduće dvije godine svakodnevno obilaziti 80 krajnjih korisnika, a svojevrsno će promicati i zdravi način života.

Grad Ploče provodi projekt „Zaželi danas za bolje sutra“ koji je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice.

Ukupna vrijednost projekta je 4.067.667,47 kn i financiran je 85 % sredstvima Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima Državnog proračuna RH. Razdoblje provedbe projekta je od 27.rujna 2018. do 27.ožujka 2021. godine.