U Pučkom otvorenom učilištu Ploče održan je okrugli stol u sklopu projekta “Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta”, a kroz operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.
Nositelj projekta je Grad Ploče, a partner u projektu Pučko otvoreno učilište Ploče.

Na početku prezentacije sve prisutne je pozdravila voditeljica projekta, Nikolina Vukičević Dodig, a okupljenima se zatim obratio gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević koji je naglasio da projekt za cilj ima pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama da stjecanjem novih znanja i vještina uspješnije nađu mjesto na tržištu rada.

“Ovaj program je zamišljen u smislu prekvalifikacije jer nije rijedak slučaj da se u trenutku školovanja nađemo u raskoraku onoga za što se školujemo i onoga što se danas na tržištu rada traži. Svatko od nas treba posao, i ovim putem će svi oni koji trebaju prekvalifikaciju dobiti konkretnu pomoć” – rekao je Krstičević.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, partnera u projektu, Marija Grgurinović Bebić je okupljenima prezentirala Program, a Dasen Jasprica, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podružnica Dubrovnik, govorio je o stanju na tržištu rada u DNŽ, sa posebnim naglaskom na Grad Ploče.

Za kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti i provedbu projekta u cjelini Grad Ploče s projektnim partnerom POU Ploče formirat će projektni tim koji će upravljati provedbom i praćenjem projektnih aktivnosti.

Intenzitet potpore: 100%
Ukupna vrijednost projekta iznosi 787.508,21 kuna
Trajanje provedbe projekta: 24 mjeseca
Doprinijeti mogućnost zapošljavanja nezaposlenih osoba.
Omogućiti nezaposlenim osobama, s naglaskom na dugotrajno nezaposlene, stjecanje novih znanja, vještina i kompetencija za kojima postoji realna potreba na lokalnom tržištu, te ih osnažiti stjecanjem mekih vještina kojima će steći samopouzdanje i motivaciju za aktivni pristup tržištu rada.