Na temelju Pravilnika o dodjeli stipendija Grada Ploča za učenike i studente s invaliditetom, gradonačelnik Grada Ploča raspisuje JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJE GRADA PLOČA UČENICIMA S INVALIDITETOM ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019.

Za školsku 2018./2019.godinu učenicima s invaliditetom, s područja Grada Ploča, dodijeliti će se 3 stipendije u neto iznosu od 700,00 kuna mjesečno. Stipendija za učenike s invaliditetom dodjeljuje se za vrijeme trajanja redovnog školovanja, odnosno najduže za 10 mjeseci.

Stipendiju mogu ostvariti učenici koji podnesu prijavu na Javni natječaj za dodjelu Stipendije Grada Ploča učenicima s invaliditetom za školsku godinu 2018./2019. i ispunjavaju sljedeće uvjete:

– da su osobe s invaliditetom registrirane prema Zakonu o Hrvatskom registru o osobama s invaliditetom;

– da su državljani Republike Hrvatske;

– da imaju prijavljeno prebivalište u Gradu Pločama neprekidno dvije godine prije dana objave natječaja;

– da su redoviti učenici osnovne ili srednje škole

Kriterij za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu Stipendije su:

– invaliditet i težina oštećenja

– uspjeh u školovanju

– socijalni status i druge socijalne prilike

– postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika, odnosno postignuti i priznati rezultati studenata, na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta

– sudjelovanje u izvannastavnim školskim, županijskim, međužupanijskim, državnim natjecanjima i izvannastavnim smotrama po strukama

Gradonačelnik utvrđuje konačnu listu kandidata za dodjelu Stipendije.

Na temelju konačne liste gradonačelnik i kandidat, odnosno osoba koja zastupa kandidata za dodjelu Stipendije, sklopiti će Ugovor o dodjeli stipendije.

Tekst natječaja objavljen je u kategoriji Natječaji, kao i Obrazac A1 i Obrazac A2.