Još četvoro Pločana pozitivno na COVID-19, ukupno 24

Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još četiri slučaja zaraze novim koronavirusom na području Grada. Potvrđena je zaraza kod jednog korisnika i dvoje djelatnika Doma za starije osobe te još jedne osobe, nevezane uz Dom.

U Domu za starije osobe je zaraženo svih 12 štićenika te 5 od 6 djelatnika, dok se rezultat testa za šestog djelatnika još uvijek očekuje.

Stručne službe su već kontaktirale sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima te im je određena mjera samoizolacije.

Na području Grada Ploča tako imamo ukupno 24 oboljele osobe, od kojih je 17 štićenika i djelatnika Doma za starije osobe.

Ponovo apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847.

Ukupno 14 oboljelih u domu za starije odobe

Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još deset slučajeva zaraze novim koronavirusom na području Grada.

Devet infektiranih osoba su korisnici privatnog Doma za starije osobe u Pločama, dok je jedna djelatnica. U Domu je ukupno bilo smješteno 12 korisnika i 11 je pozitivno na COVID-19, a zaražene su i 3 od 6 djelatnica, među kojima je i vlasnica Doma. Rezultate testiranja za 1 korisnika i 3 djelatnice očekujemo uskoro.

Korisnici Doma raspoređeni su u OB Dubrovnik i Studentski dom u Dubrovniku. Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima te im je određena mjera samoizolacije.

Još jednom apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Ploča

Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još jedan slučaj zaraze novim koronavirusom na području Grada.

Riječ je o muškoj osobi koja je pokazivala simptome na COVID-19 prethodnih 10-ak dana, povišenu temperaturu i kašalj, i koja u tom razdoblju nije imala vanjskih kontakata, tj. od pojave simptoma bila je u samoizolaciji.
Pretpostavlja se da je zaraza nastupila uslijed lokalne transmisije. Testiran je još jedan član obitelji i rezultati su bili negativni. Infektirana osoba se trenutno nalazi na Odjelu infektologije Opće bolnice Dubrovnik, u stabilnom je stanju i van životne opasnosti.

Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom i određene su im mjere samoizolacije.

Još jednom apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 284