Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još jedan slučaj zaraze novim koronavirusom na području Grada.

Infektirana osoba je korisnica privatnog doma za starije osobe u Pločama gdje je prije dva dana registrirano kako je jedna djelatnica tog istog doma pozitivna na koronavirus. U domu je ukupno bilo smješteno 12 korisnika, a dva su zbog simptoma smješteni u OB Dubrovnik i njihovi rezultati se čekaju.

Prijevoz zaražene osobe je u tijeku. Ostalih devet korisnika je i dalje u domu, oni su u samoizolaciji i u tijeku je njiihovo testiranje kao i svih djelatnika doma. Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom te im je određena mjera samoizolacije.

Još jednom apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847.

Skip to content